TEREP TRAIL

bármilyen stílusban lovagolható versenyszám

Vízen való áthaladás

Vízen való áthaladás

Mászatás

Mászatás

Kör lovaglása

Kör lovaglása

Áthaladás

Áthaladás "fésűn"

Áthaladás függöny alatt

Áthaladás függöny alatt

Tárgy eltolása

Tárgy eltolása

Terep trail lovaglás minta

Terep trail lovaglás minta


TEREP TRAIL
Terep trail versenyszámok pályái olyan akadálypályák, amelyek a tereplovaglások akadályait szimbolizálják. Itt elsősorban festett, méretre, formára vágott mesterséges akadályok helyett természetes akadályok vannak.
A terep trail versenyszám akadályai hasonlóak a Cowboy Race, az Extreme Trail és az EXCA versenyek akadályaihoz. Eltérés inkább csak a szabályzatukban és pontozásukban van.
A verseny történhet a lovas pályán, vagy valóságos terepen is.


TEREP TRAIL SZABÁLYZAT
A terep trail egy olyan ügyességi versenyszám, ahol a leküzdendő terep akadályokat (engedelmességi feladatokat, a „bátorságpróbákat” és a ló és lovasa képzettségét felmérő feladatokat) dinamikusabban kell meglovagolni, mint a trail versenyszámban.
Ez azt jelenti, hogy a versenyző egy feladat megoldása során – pontosság és precízség megtartása mellett - annál magasabb pontszámot érhet el, minél magasabb jármódban közelíti meg és oldja meg a feladatot.
Tehát ahol csak tudja, illetve ahol ezt a feladat megengedi rövid-, munka-, vagy középvágta jármódban javasolt az akadályt leküzdenie, és két akadály közötti összekötő útszakaszt munka-, vagy középvágta jármódban javasolt megtennie. A nyújtott vágta (versenyvágta) csak néhány esetben megengedett, illetve elvárt.

A nagyobb sebesség/magasabb jármód azonban nem mehet a precízség rovására.
Például ha az egyik versenyző a feladatot lépésben precízen megoldotta, a másik ugyan az a feladatot hibákkal és pontatlanul oldotta meg, akkor a lépésben végrehajtott és pontos feladatmegoldás ér többet!
Az indokolatlan lassúság (például a feladat könnyebb megoldásáért) pontlevonást eredményez.

A Trail szabályzatát lásd a versenyszabályzatban!


AKTUÁLIS PÁLYÁK
Aktuális pályarajzai itt


VIDEÓK ITT
Részletek a 2012-13-as szentesi versenyből